Les fonts de la Vall Roja

Excursió que ha servit per cloure el cicle "12 mesos 12 rutes"
El diumenge 8 de gener de 2023 hem donat per finalitzat el cicle de caminades "12 mesos 12 rutes" basat en el calendari de l'any 2022 de l'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai en record a la vessant excursionista d'en Francesc Maspons i Anglasell. Aquesta ruta, que recorre les Fonts de la Vall Roja, va quedar pendent al seu dia per l'activació del nivell 3 del pla Alfa de perill de risc d'incendis.

Es va decidir realitzar-la just després de Reis per aprofitar unes jornades en què, a banda dels vots de poble i de les festivitats d'hivern, l'activitat en el municipi queda en un "impasse" per la ressaca de Reis i mentre no arriba el Carnestoltes. Aquesta elecció ha estat tot un encert, ja que fins a 74 excursionistes van animar-se a realitzar-la.

La ruta, molt còmoda en pràcticament tots els trams, passa per les fonts més conegudes de la Vall Roja i permet descobrir-ne d'altres que no ho són tant o gens. Entre elles, dues de les fonts que com a grup els tenim més estima: la Font de l'Esquirol i la Font de la Guilla (que quedi clar que ens les estimem totes les fonts, però aquestes dues ens toquen més la fibra). A més a més, passa per la torre de l'aigua i el Salt de Núvia, on es pot veure l'aqüeducte i la mina que alimentaven la torre de l'aigua. Un itinerari ideal per remarcar, i encara més amb la sequera que estem patint, la importància d'un correcta gestió dels recursos hídrics.

Abans de la ruta es va aprofitar per realitzar un petit detallet a les persones que han mostrat major fidelitat en el cicle i es va avançar als assistents la idea d'excursions que estem preparant per aquest 2023.

Qui vulgui resseguir el track d'aquesta excursió pot trobar-lo al nostre Wikiloc.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. Al continuar amb la navegació entenem que us agrada l'aire fresc i que s'accepta la nostra Política de galetes