Jornades Europees de Patrimoni 2020

Hem col·laborat en les caminades que han acompanyat dues de les tres activitats previstes en les que ha participat l'Ajuntament de Bigues i Riells
El cap de setmana del 9, 10 i 11 d'octubre s'han celebrat les Jornades Europees de Patrimoni, un esdeveniment iniciat a França a la dècada de 1980 i que actualment és una iniciativa conjunta del Consell d'Europa i la Comissió Europea en la que participen 50 estats europeus signataris de la Convenció Cultural Europea. Es tracta d'unes jornades de portes obertes amb l'objectiu de promoure l'accés al patrimoni cultural, que tradicionalment es celebren entre setembre i octubre. L'Ajuntament de Bigues i Riells s'hi addereix cada any, i enguany ho fa mitjançant tres activitats, en les quals dues hem estat col·laboradors en primera línia.

El dissabte 10 d'octubre, la mala climatologia va provocar que haguéssim d'ajornar bona part de l'excursió prevista des de Bigues fins l Puiggraciós. Finalment es va convocar al Santuari de Puiggraciós a tots els assistents per la visita guiada al poblat ibèric de Puiggraciós a càrrec d'en Marc Guàrdia, arqueòleg i tècnic del Museu de Granollers. L'amenaça de tempesta no va atemorir a la gent que s'havia apuntat, famílies amb nens incloses, en el que va ser una visita molt amena i participativa, i malgrat l'increment de dificultat que suposava pujar fins al cim. Veure notícia de VOTV.

El diumenge 11 sí que es va poder celebrar l'excursió prevista. A dalt l'esglesiola de Sant Mateu de Montbui, al costat del Castell de Montbui, l'historiador i arqueòleg Josep Mª Vila i l'arquitecte Jaume Serra, encarregats dels treballs realitzats en tot el conjunt arquitectònic de Montbui, ens han posat al corrent de tot el que s'ha trobat i fet en aquest espai els darrers anys a les pràcticament 40 persones que s'han inscrit.

Estem encantats i agraïts que l'Ajuntament de Bigues i Riells hagi volgut comptar amb la nostra col·laboració per a aquestes jornades, ja que, a part de l'activitat pròpiament esportiva de l'excursionisme, ens encanta donar a conèixer el nostre entorn natural i el nostre patrimoni.
Notícia de VOTV
Tornen les Jornades Europees de Patrimoni a Bigues i Riells
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. Al continuar amb la navegació entenem que us agrada l'aire fresc i que s'accepta la nostra Política de galetes