Homenatge a Francesc Maspons i Anglasell

El Col·lectiu Maspons i Anglasell, el GEBRACB i l'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai s'uneixen per recordar Francesc Maspons i Anglasell
L'endemà de l'efemèride del 55è aniversari del traspàs del jurista Francesc Maspons i Anglasell, el Col·lectiu Maspons i Anglasell, el GEBRACB i l'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai van organitzar una jornada dedicada a unir esforços per recordar i potenciar la figura d'aquest il·lustre biguetà intentant fusionar les seves diferents facetes, la professional com a jurista i la més personal com a excursionista.

En la seva vessant menys coneguda, Maspons i Anglasell fou un avesat excursionista, president del Centre Excursionista de Catalunya i el 1930 el primer president de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya. A l'any 1951 va publicar un llibre titulat Records d'Excursió, de la que es va recrear una de les excursions que s'hi narren. Sota el títol Una excursió de vint minuts, es va reproduir una excursió en què Francesc Maspons i Anglasell, llavors membre comitè assessor de les minories nacionals de la Societat de Nacions, va guiar pels entorns de la casa pairal dels Maspons a Bigues al diputat estonià Alexander Pärn, company seu en aquest comitè.

La jornada va continuar amb una ofrena floral al mausoleu de la família Maspons a l'antic cementiri parroquial de Bigues i amb la signatura d'un conveni entre l'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai i el Col·lectiu Maspons i Anglasell, signatura acompanyada per una xerrada en la que entre en Joan Lluís Pérez Francesch i en Jesús Cano, vocal -i catedràtic de dret constitucional- i ex-president del GEBRACB respectivament, van intentar desglossar la figura d'en Francisquet, com se'l coneixia popularment a Bigues.

Finalment, l'enriquidora jornada es va cloure amb un dinar de germanor al restaurant 3 Caires.
Signen un contracte en homenatge a Maspons i Anglasell
VOTV va cobrir l'esdeveniment de l'homenatge a Maspons i Anglasell liderat pel Col·lectiu Maspons i Anglasell i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai i el GEBRACB.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. Al continuar amb la navegació entenem que us agrada l'aire fresc i que s'accepta la nostra Política de galetes