Figaró-Montmany

L'espectacular entorn natural de Figaró-Montmany és el protagonista d'aquesta ruta
La sisena i darrera sortida dels 6 Veïns 6 Rutes ens ha portat al municipi de Figaó-Montmany, possiblement el veí més desconegut pels biguetans i riellencs ja que es troba en plena vall del Congost. A banda del Santuari de Puiggraciós, a on sí que hi ha tirada d'anar-hi (i, a més, és un lloc emblemàtic pel qual pràcticament tothom ho coneix), l'excursió ens ha portat per camins poc fressats fins al Sot del Bac, hem pogut veure (encara que sigui de lluny) el Castell de Montmany i el poble del Figaró des del cim del Turó de la Cospinera i hem passejat pel nucli de Montmany, indret feréstec com el títol de la novel·la amb una masia (l'Ullar) que sembla un abocador de ferralla i una església parroquial (Sant Pau de Montmany) que ja fa molts anys que no té res de parroquial i que, ben aviat, si ningú ho impedeix, tampoc no tindrà res d'església. Mas Miquel ha estat el darrer punt d'interès de l'excursió, una bonica masia molt ben conservada que ofereix una perspectiva insòlita de la torre de senyals de Puiggraciós.

36 excursionistes s'han animat a recórrer els gairebé 17 quilòmetres i mig de la ruta, que, com totes les altres, podeu reproduir-la des del nostre Wikiloc.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. Al continuar amb la navegació entenem que us agrada l'aire fresc i que s'accepta la nostra Política de galetes