Jornades de Patrimoni a Puiggraciˇs i 6 ve´ns 6 rutes a Sant Quirze Safaja

28 quil˛metres d'excursions i moltes sorpreses en dues activitats ben diferents el mateix cap de setmana
El cap de setmana del 14 i el 15 d'octubre ha estat molt intens per a la nostra entitat.

Amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni vam rebre l'encàrrec per part de l'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai d'organitzar una caminada al Jaciment de Puiggraciós per tal de conèixer de primera mà les novetats de la cinquena campanya d'excavacions. Així, doncs, el dissabte uns quants excursionistes ens vam aplegar a l'església de Bigues i vam pujar fins al Santuari de Puiggraciós, on en Marc Guàrdia, arqueòleg del Museu de Granollers i director de les excavacions del Jaciment de Puiggraciós, ens esperava amb la resta de participants de l'activitat. Va quedar molt clar que ens trobem davant d'un jaciment peculiar, ja que és un jaciment iber ex-novo en plena romanització de la Península Ibèrica.

L'endemà diumenge hi havia programada la cinquena sortida dels 6 Veïns 6 Rutes, en aquesta ocasió per Sant Quirze Safaja, una excursió en la que hem pràcticament exhaurit les inscripcions. Racons de gran bellesa com Roca Gironella i la Balma de l'Espluga, el Puig d'Olena i el seu sanatori, amb la figura de Màrius Torres present, el Mirador de l'Estret, el bell nucli urbà de Sant Quirze Safaja i el passeig de retorn a Sant Miquel del Fai pel Tenes han estat els variats atractius d'aquesta sortida i, acompanyats d'una gran meteorologia per a caminar, han fet que tot plegat hagi estat una gran excursió.

Disposeu dels tracks d'ambdues excursions al nostre Wikiloc (Jaciment de Puiggraciós i Sant Quirze Safaja) per si voleu reproduir-los pel vostre compte.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. Al continuar amb la navegació entenem que us agrada l'aire fresc i que s'accepta la nostra PolÝtica de galetes